ΚΡΙΟΣ – ΕΤΗΣΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2014

Δεκ 26, 2013 Σχόλια κλειστά by

Εσείς δεν είστε που έχετε σαν μότο το «Έτσι είμαι και σ’ όποιον αρέσω»; Εσείς δεν λέτε συνεχώς «Εγώ θα κάνω αυτό κι όποιος θέλει ας με ακολουθήσει»; Μα φυσικά και εσείς είστε. Εξάλλου, το παραδέχεστε, δεν μπορεί κανείς να πει ότι το κρύβετε, το θεωρείτε και μεγάλο σας προτέρημα. Και να σας το δώσω αυτό, ως ένα σημείο κάνετε πάρα πολύ καλά. Κανείς δεν προχωράει μπροστά όταν συνεχώς περιμένει επιβεβαίωση από το περιβάλλον του και όταν ζητάει δεκάδες γνώμες πριν επιχειρήσει το παραμικρό. Δεκτόν. Ακόμα κι εσείς όμως, οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι οι άλλοι κάποιες φορές είχαν δίκιο κι εσείς άδικο. Όχι, δεν σας αρέσει αυτό, δεν σας αρέσει οι άλλοι να ξέρουν κάποιες φορές τι είναι καλύτερο για σας, όμως συμβαίνει. Και θα συμβεί και το 2014.

Το μεγάλο θέμα για σας το 2014 είναι ο κυβερνήτης σας, Άρης, που θα βρίσκεται στον Ζυγό, στο σπίτι του εχθρού σας, της Αφροδίτης, έως την 26η του Ιουλίου. Όχι, δεν την καταλαβαίνετε την Αφροδίτη και από τη μεριά σας έχετε απόλυτο δίκιο. Τι να την κάνετε εσείς τη ζωή χωρίς αδρεναλίνη, χωρίς ένταση, χωρίς πάθος, τι είναι η ζωή χωρίς ρίσκα, χωρίς στόχους, ένα τίποτα είναι, βλέπετε τους εκπροσώπους της Αφροδίτης γύρω σας να κοιτάνε μόνο την καλοπέρασή τους και τους θεωρείτε αποβλακωμένους και αποκτηνωμένους. Και οι σχέσεις; Ας γελάσω. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε την αξία τους, παραδεχτείτε το. Μην κοιτάτε που αρκετοί από εσάς έχετε μία Αφροδίτη στους Ιχθύς ή στον Ταύρο και βιώνετε έναν διχασμό, οι υπόλοιποι καταλαβαίνετε πολύ καλά τι λέω.

Οπότε, τι θα κάνετε το πρώτο επτάμηνο του 2014; Ξαφνικά, σας πιάνει μια τάση να περάσετε για λίγο στο άλλο στρατόπεδο και να δείτε πώς είναι εκεί τα πράγματα. Είναι από τις λίγες φορές στη ζωή σας που θα αρχίσετε να αναρωτιέστε μήπως και ο εχθρός έχει κάποια δίκια. Πολλοί από σας λοιπόν, θα αφήσετε τη σπηλιά σας, θα βγάλετε από πάνω σας την προβιά, θα αφήσετε πίσω σας το τόξο με τα βέλη και θα πάτε στην αγορά να αγοράσετε φράκο και παπιγιόν, καθώς είστε προσκεκλημένοι σε δεξίωση στης Αφροδίτης, όπου δεν κάνει να φάτε με τα χέρια, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε κουτάλι και πιρούνι. Και το μαχαίρι που θα δείτε πάνω στο τραπέζι δεν είναι για φόνο, αλλά για άλλες χρήσεις, πιστέψτε με. Και; Θα γελάσει κάθε πικραμένος; Μπορεί. Αν πάτε όμως κατάλληλα προετοιμασμένοι, μπορεί και να γλυτώσετε τη γελοιοποίηση.

Ήδη έχετε αρχίσει να θέτετε ερωτήματα στον εαυτό σας, τύπου: «Μήπως είμαι πολύ ξεροκέφαλος; Μήπως ο δικός μου τρόπος σκέψης και δράσης δεν είναι πάντα ο σωστός; Μήπως να ρίξω λίγο νερό στο κρασί μου; Μήπως να ακούσω λίγο τον/την σύντροφό μου και να δω τις ανάγκες του/της; Μήπως ο συμβιβασμός τελικά δεν είναι πάντοτε κατάρα; Μήπως χρειάζεται κάποιες φορές και η διπλωματία;»

Θα ζοριστείτε όμως, δεν μπορεί να γίνει κι αλλιώς. Δεν είναι κάτι εύκολο για σας, κάτι που σας έρχεται φυσικά, αλλά το αντίθετο. Οπότε, δεν θα λείψουν και οι κρίσεις, δεν θα λείψουν και οι στιγμές που θα τα θαλασσώσετε και θα χαλάσετε σχέσεις και συνεργασίες, γιατί δεν θα αντέχετε άλλο τον καθωσπρεπισμό του Ζυγού. Ή τα πράγματα θα κυλούν αργά, οι λύσεις δεν θα μπορούν πάντοτε να είναι άμεσες και θα σας πιάσει εκνευρισμός. Όχι, δεν θα αλλάξετε χαρακτήρα με τον Άρη στον Ζυγό, αλλά αφού πρέπει να φορέσετε φράκο για επτά μήνες, φορέστε το, δεν χάλασε κι ο κόσμος και δώστε στους άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να σας γνωρίσουν πραγματικά. Αυτούς τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα διώχνατε με αυτή τη συμπεριφορά σας που δηλώνει 24 ώρες το 24ωρο «δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», προσπαθήστε να τους φέρετε πιο κοντά σας. Μην πέφτετε πάντα κατευθείαν στο ψητό, ανοίξτε πρώτα μια κουβέντα για τον καιρό, μιλήστε για την πολιτική κατάσταση χωρίς φανατισμούς, πείτε κανένα αστειάκι να σπάσει ο πάγος ή και μερικά ανώδυνα κλισέ, δεν χάλασε κι ο κόσμος, δεν θα πάθετε τίποτα. Κι όταν πια κερδίσετε την εμπιστοσύνη των άλλων, βγάλτε και το αληθινό σας πρόσωπο, κερδισμένοι θα βγείτε.

Είναι βέβαια μεγάλο ζόρι, το καταλαβαίνω. Καταπιεσμένος θυμός, οργή, εξαναγκασμός να κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσουν… Προσέξτε και την υγεία σας αυτό το διάστημα, αυτό το ψυχολογικό βάρος μπορεί να εκδηλωθεί και σωματικά, καθώς θα προσπαθεί να βγει έξω από το σώμα σας, ιδιαίτερα το διάστημα γύρω από την έκλειψη της 15ης Απριλίου.

Πάντως, όπως και να’ χει, είτε αποκομίσετε οφέλη το πρώτο μισό του 2014 είτε όχι, τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν θεαματικά το δεύτερο μισό της χρονιάς. Αφενός ο Άρης θα εγκαταλείψει τον Ζυγό, αφετέρου ο Δίας θα εισέλθει στο φιλικό για σας ζώδιο του Λέοντα. Ο παλιός σας εαυτός φαίνεται να επιστρέφει δριμύτερος και να παίρνετε μια βαθιά ανάσα. Η δεξίωση στο σπίτι της Αφροδίτης θα τελειώσει κι εσείς θα επιστρέψετε στη σπηλιά σας, θα πετάξετε στα σκουπίδια το φράκο και θα ξαναφορέσετε την αγαπημένη σας προβιά. Το χαμόγελο θα επιστρέψει στα χείλη σας και θα θελήσετε να ζήστε τη ζωή σας έτσι ακριβώς όπως θέλετε εσείς, χωρίς να ακολουθείτε τους κανόνες των άλλων. Θα βγείτε να γλεντήσετε, να ερωτευτείτε (ή τέλος πάντων αυτό που αποκαλείτε εσείς έρωτα και οι άλλοι βλαστημούν την ώρα και τη στιγμή που σας γνώρισαν) και γενικότερα θα αρχίσετε να επιδίδεστε σε όλα εκείνα τα πολλές φορές άγαρμπα παιχνιδίσματά σας, που κάποιοι τα βρίσκουν έως και χαριτωμένα.

Επαγγελματικά δεν είστε και στην καλύτερή σας φάση, η αλήθεια να λέγεται. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό, κάποιοι χάσατε τη δουλειά σας ή κινδυνεύετε να τη χάσετε και γενικά φαίνεται να έχετε πέσει σε ένα τέλμα χωρίς να υπάρχει ένα φως μπροστά που να σας βάζει σε εγρήγορση. Ίσως η καλύτερη περίοδος φέτος για τα επαγγελματικά σας θα είναι ο Νοέμβριος, με τον Άρη στον Αιγόκερω σε αμοιβαία υποδοχή με τον Κρόνο. Δείτε τι παίζει τότε και αναλόγως πάρτε τις αποφάσεις σας.

Φράσεις κλειδιά για το 2014:

Το’να χέρι νίβει τ’άλλο και τα δυο το πρόσωπο
Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ
Ραντεβού τον Νοέμβρη

FacebookTwitterGoogle+PinterestPrintEmail
Βιβλιοθήκη, Προβλέψεις

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet